КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Березанська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 13:43

Головна » Архів матеріалів



19 жовтня 2011 року під час семінару-наради з головами профспілкових комітетів вищих навчальних закладів III-ІV рівнів акредитації, що відбувається на базі санаторію «Пуща озерна», заступник голови Національної служби посередництва і примирення Сергій Гербеда урочисто вручив Голові Профспілки працівників освіти і науки України Георгію Труханову Свідоцтво про відповідність критеріям репрезентативності НСПП профспілки освітян.

Відповідно до Закону «Про соціальний діалог України», НСПП розробила критерії оцінки та порядок підтвердження репрезентативності сторін соціального діалогу. І після проведення відповідних перевірок у кінці вересня цього року було прийнято рішення підт ... Читати далі »
Переглядів: 491 | Додав: adminber | Дата: 24.10.2011

 



17 жовтня – з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю Федерація профспілок України провела Всеукраїнську акцію «Профспілки проти бідності», в якій взяли участь декілька тисяч представників трудових колективів підприємств, установ, організацій всіх галузей економіки та регіонів України.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій вимагають від президента забезпечити конституційне право на роботу, її гідну оплату, а також на пенсію. У резолюції висунуто вимоги до Верховної Ради: забезпечити в держбюджеті на 2012 рік мінімальні зарплату та пенсії на рівні об'єктивно розрахованого прожиткового мінімуму. Крім того, від Кабінету Міністрів України представники ФПУ ... Читати далі »
Переглядів: 412 | Додав: adminber | Дата: 24.10.2011





13 жовтня 2011 року у приміщенні Федерації профспілок України відбулося засідання ради Київської обласної організації Профспілки.
На засіданні було розглянуто питання "Про роботу Ставищенської районної організації Профспілки щодо здійснення громадського контролю за додержанням в установах і закладах освіти законодавства з охорони праці”.
Обговоривши інформацію робочої групи з даного питання, рада прийняла відповідну постанову.
На засіданні ради профактиву та соціальним партнерам були вручені нагороди Федерації профспілок України, Центрального комітету галузевої Профспілки та Київської обласної ради професійних спілок.
Зокрема, грамотою ФПУ нагороджено Закреву ... Читати далі »
Переглядів: 542 | Додав: adminber | Дата: 24.10.2011





Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Комітетів з питань бюджету, науки і освіти з приводу необхідності збільшення обсягів видатків на оплату праці в проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік».

У листах зазначено, що відповідно до Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» Кабінету Міністрів України доручено вжити заходів до поетапного, починаючи з 2011 року, підвищення розмірів оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників та приведення цих розмірів у відповідн ... Читати далі »
Переглядів: 423 | Додав: adminber | Дата: 24.10.2011




МОНмолодьспорту, від 23.09.2011 № 1/9-727 "Про застосування деяких норм Типового положення про атестацію педагогічних працівників" щодо збереження встановленої атестаційною комісією кваліфікаційної категорії за вчителями, які викладають декілька предметів, незалежно від факту проходження ними курсів підвищення кваліфікації за кожним з цих предметів.
Переглядів: 391 | Додав: adminber | Дата: 24.10.2011

 



Відповідно до ст.27 Закону України «Про загальну середню освіту» атестація педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів є обов'язковою і здійснюється, як правило, один раз на п'ять років. Порядок атестації педагогічних працівників встановлюється Міністерством освіти України.
Пунктом 3.20 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930, яке набрало чинності з 30 грудня 2010 року, передбачено, що вчителі та викладачі, які мають педагогічне навантаження з кількох предметів, атестуються з того предмета, який викладають за спеціальністю. При цьому встановлено, що ... Читати далі »
Переглядів: 424 | Додав: adminber | Дата: 24.10.2011






Як повідомляє прес-служба МОНмолодьспорт, проведення цього з’їзду зумовлене потребою у глибокому аналізі сучасного стану та проблем освітньої галузі, вітчизняного і світового досвіду, визначення стратегії і основних напрямів подальшого її розвитку.

У Міносвіти зазначають, що у період після ІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти відбулися значні структурні і якісні зміни. Зокрема, оновлено нормативно-правову базу, здійснено заходи щодо модернізації змісту організації освіти, запроваджено профільне навчання в середній загальноосвітній школі та зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів.

Також, актуальним є впровадження в освіту найсучасн ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: adminber | Дата: 24.10.2011

14 серпня святкують Медовий Спас або свято Маковія

Сьогодні, 11:10

Це одне з найпоетичніших і найшановніших свят в Україні. Цього дня у церквах святять воду, квіти й мак. На Маковія кожний мав букет квітів, в якому обов’язково присутні великі достиглі голівки маку. Такий букет називається «маковійчик» або «маковейка» і в ньому можуть бути і чорнобривці, і жоржини, і айстри, і гвоздики, і барвінок, а також різні трави (які в народі називають зіллям, зіллячком): васильки, м'ята, чебрець, любисток, петрові батоги, полин, деревій, будяк-пристрітник.
Детальніше
Переглядів: 442 | Додав: adminber | Дата: 15.08.2011

Про «новації» медичного огляду для педпрацівників

У зв’язку з появою у ЗМІ інформації стосовно, начебто, новації, що полягає в обов’язковості проходження педагогічними працівниками медичного огляду у лікаря-психіатра, МОНмолодьспорту роз’яснює:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001р. N 559 «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок» терміни проведення обов’язкових медичних оглядів встановлюються Міністерством охорони здоров’я. Перелік необхідних обстежень, лікарів-спеціалістів, видів кл ... Читати далі »
Переглядів: 3352 | Додав: adminber | Дата: 07.08.2011

Реальний зміст пенсійної реформи. Проти чого виступає ФПУ?

Інтерв’ю з Сергієм КОНДРЮКОМ заступником Голови Федерації профспілок України



У пресі поширено інформацію про те, що віце-прем’єр-міністр України-Міністр соціальної політики України Тігіпко С.Л. звинуватив Федерацію профспілок України у тому, що її дії "…спрямовані на скасування пенсійної реформи, є безвідповідальними та ведуть до дестабілізації в суспільстві... Профспілки з самого початку були залучені до обговорення проекту пенсійної реформи і багато їх пропозицій враховано… Виступаючи проти проведення в Україні пенсійної реформи профспілки виступають проти підвищення пенсій для найменш захищених українців…". ... Читати далі »
Переглядів: 841 | Додав: adminber | Дата: 07.08.2011

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 56 57 »
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz