КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Березанська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 11:44

Головна » Архів матеріалів

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України роз'яснює деякі аспекти застосування Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», зокрема, щодо обмеження роботи близьких осіб у навчальних закладах.

Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 7.04.2011 р. № 3206-VI (далі – Закон № 3206) є основним законодавчим актом, який на сьогодні визначає основні засади запобігання і протидії корупції в публічній і приватній сферах суспільних відносин, у тому числі у сфері освіти.

Статтею 9 Закону № 3206 передбачено, що посадові особи юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету, не можуть ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: adminber | Дата: 22.02.2013


За рішенням 62-ї сесія Генеральної Асамблеї ООН (19.11.2009) 20 лютого проголошено Всесвітнім днем соціальної справедливості. Цей день відзначається з 2009 року. Ініціатива започаткування Всесвітнього дня соціальної справедливості належить урядові Киргизстану. Проект резолюції, співавторами якого виступили близько 80 держав, був прийнятий консенсусом. У документі підкреслюється, що соціальний розвиток і соціальна справедливість – необхідні умови підтримки миру і безпеки як всередині кожної окремої країни, так і у взаємовідносинах між ними.

Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного співіснування як в самих країнах, так і між різними країнами. Дл ... Читати далі »
Переглядів: 354 | Додав: adminber | Дата: 20.02.2013


Федерація профспілок України запропонувала своїм соціальним партнерам підняти в 2013 році рівень мінімальної заробітної плати для того, щоб вона відповідала рівню прожиткового мінімуму для працездатних осіб у фактичних цінах і з урахуванням податку на їхні доходи. Про це заявив голова ФПУ Юрій Кулик.
«Хочу підкреслити, що завдяки зусиллям профспілок в Україні вдалося зберегти позитивну динаміку соціальних показників, - відзначив він. - Протягом минулого року урядом проведений ряд підвищень у соціальній сфері, зокрема, прожитковий рівень для різних категорій виріс на 10-15% у порівнянні з 2011 роком. Одночасно зросла мінімальна заробітна плата й мінімальна пенсія. Але, незважаючи на т ... Читати далі »
Переглядів: 346 | Додав: adminber | Дата: 18.02.2013


У рамках проведення ФПУ тижня заходів з нагоди Дня соціальної справедливості 15 жовтня у Будинку спілок відбувся експертний семінар на тему: "Гідне життя для всіх! Соціально справедливий прожитковий мінімум", організований Департаментом бюджетної політики та соціального захисту ФПУ і Регіональним Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.
У заході взяли участь представники Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи, Академії праці та соціальних відносин, Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України, представники секретаріату Комітету ВРУ з питань соціальної політики та праці та ін.
З вступним словом до присутніх зв ... Читати далі »
Переглядів: 354 | Додав: adminber | Дата: 18.02.2013


Міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила, що в країні повністю профінансовано січневі зарплати працівникам бюджетної сфери.

За січень заробітна плата працівникам бюджетної сфери профінансована у повному обсязі. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська після завершення селекторної наради щодо погашення заборгованості із заробітної плати.

"Найголовніше, що я сьогодні почула від керівників областей - у бюджетній сфері немає заборгованості. Тобто вчителі, лікарі, представники місцевих адміністрацій отримали у січні місяці всю заробітну плату. Ми тримаємо це питання на контролі", - сказала Королевська.

Як відомо, минулого тижня, Проф ... Читати далі »
Переглядів: 389 | Додав: adminber | Дата: 10.02.2013


Особлива увага!!! В результаті проведених консультацій з представниками Міністерства доходів і зборів України, зокрема за участю заступника Голови ФПУ С.М Кондрюка, керівництвом Міністерства доходів і зборів України визнано відсутність підстав для обов'язкового подання профспілковими організаціями Звіту про суми податкових пільг за доходами, які не підлягають оподаткуванню згідно з пунктом 157.9 Податкового кодексу.
На підтвердження такої позиції Міністерством доходів і зборів розіслано місцевим податковим органам відповідного інструктивного листа, в якому, зокрема зазначено, що профспілкові організації, зареєстровані як неприбуткові організації, мають право не подавати Звіт про суми ... Читати далі »
Переглядів: 432 | Додав: adminber | Дата: 10.02.2013

30-31 січня 2013 року з ініціативи Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на базі санаторно-оздоровчого табору  ЦК Профспілки "Пуща-Водиця" для профспілкових лідерів було проведено семінар-навчання та розширене засідання президії ради. В роботі семінару прийняли участь працівники ЦК Профспілки заступник голови Любов Андріївна Гарбаренко ,начальник управління соціально-економічного захисту Антоніна Іванівна Клименко , головний спеціаліст відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Інна Михайлівна Михальченко. 
Профспілкові лідери поповнили свої теоретичні та практичні знання , обмінялись досвідом роботи а також
отримали необхідні інфо ... Читати далі »
Переглядів: 378 | Додав: adminber | Дата: 05.02.2013


Профспілка працівників освіти звернулась до прем’єра з проханням забезпечити підвищення розмірів посадових окладів освітян відповідно до досягнутих з профспілками домовленостей
Про це йдеться у зверненні ЦК Профспілки працівників освіти і науки України до прем’єр-міністра Миколи Азарова з приводу необхідності прискорення прийняття постанови стосовно підвищення розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки.

"Зволікання з її прийняттям призвело до зменшення порівняно з новоприйнятою мінімальною заробітною платою розмірів посадових окладів працівників, посади яких віднесено до 1-2 тарифних розрядів ЄТС, а також до замороження рівня оплати пра ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: adminber | Дата: 03.02.2013

Із 1 січня 2013 року набирають чинності ряд законодавчих актів. Юридичний відділ ЦК Профспілки надає інформацію та короткий коментар до документів. 

1. Податковий кодекс України в редакції від 19.11.2012 р.

Обкладаються податком на нерухомість приватні особи. Об’єктом оподаткування стануть квартири площею від 120 квадратних метрів і житлові будинки площею від 250 квадратних метрів. Право на затвердження ставки податку надано органам місцевого самоуправління. Для власників нерухомого майна в м. Києві податок встановлений від 1% до 2,7% мінімальної заробітної плати за 1 кв.м.

2. Закон України «Про зайнятість населення» від 5.07.2012 № 5067-VI

Метою даного за ... Читати далі »
Переглядів: 351 | Додав: adminber | Дата: 27.01.2013

Виходячи з того, що реалізація трудових прав працівників залежить перш за все від їх знання, а також враховуючи практичну зацікавленість багатьох працюючих освітян, які мають дітей, у можливості отримання додаткових відпусток, пропонуємо роз'яснення щодо порядку надання додаткових соціальних відпусток.
Відповідно до ст. 19 Закону України «Про відпустки» № 504/96-ВР (далі Закон № 504/96-ВР) жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі, й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, надається щоро ... Читати далі »
Переглядів: 744 | Додав: adminber | Дата: 27.01.2013

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 56 57 »
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz