КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Березанська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 16:06

Головна » 2019 » Лютий » 19 » ПІДПИСАНО ХАРТІЮ ЩОДО ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ І ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ОСВІТИ КИЇВЩИНИ
23:23
ПІДПИСАНО ХАРТІЮ ЩОДО ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ І ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ОСВІТИ КИЇВЩИНИ

ПІДПИСАНО ХАРТІЮ ЩОДО ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ І ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ОСВІТИ КИЇВЩИНИ
В Конференц-холі «Ірпінь» відбулось засідання міжнародного саміту «Стратегічне партнерство: ОСВІТА#НАУКА#ВЛАДА». Захід проводився з ініціативи Київської обласної державної адміністрації та Департаменту Освіти і науки КОДА. Мета саміту: окреслення пріоритетів і стратегій розвитку освіти Київщини на засадах активного партнерства інститутів освіти, науки, влади. А також визначення механізмів і створення нових моделей співпраці в контексті впровадження реформи «Нова українська школа».

В саміті взяли участь Дружина Президента України, Голова Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко, очільник Київщини Олександр Терещук, а також народні депутати, представники дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, керівництво освітніх закладів, представники наукової спільноти та місцевої влади.

В своєму виступі Марина Порошенко звернула увагу присутніх на суспільне значення реформи інклюзивної освіти: “Освіта визначає ступінь розвитку держави, інклюзивна ж освіта визначає ступінь розвитку суспільства, в якому ми живемо. А це – рівень підтримки один одного, рівень гуманності й толерантності у ставленні до «не таких, як ти сам». Ми з вами добре розуміємо, що інклюзивна реформа – це спільні зусилля держави та громадськості заради нашого майбутнього, заради наших дітей. Попереду ще багато наполегливої і системної роботи. Саме завдяки обговоренню проблеми розвитку освіти в цілому та інклюзивної освіти ми будемо впевнено рухатись в європейському напрямку і будувати сучасну, розвинуту, прогресивну Україну заради наших дітей”.

За результатами роботи саміту було підписано хартію, яка визначає стратегічні напрями модернізації освіти регіону. Підписантами Хартії стали Голова Благодійного фонду Порошенка, Дружина Президента України Марина Порошенко, Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, Директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Віра Рогова.

В документі йдеться про подальшу розбудову конструктивної взаємодії органів державної влади та місцевого самоврядування, громад та громадських об’єднань, наукових та освітніх інституцій. Всі дії підписантів спрямовуються на створення сприятливих умов для розвитку освіти і науки Київщини та об’єднання можливостей учасників Саміту.

«Мною прийняте рішення оголосити 2019 рік в Київській області Роком дитини. Багато робимо в цьому напрямку, розробляємо чітку систему роботи. Адже реалізація та захист прав дітей – пріоритети державної політики України. Ми визначили для себе основні напрямки і приділяємо увагу обдарованій молоді, дітям-сиротам, інклюзивній освіті та трансформації закладів інституційної догляду. Наші цілі амбітні, ми прагнемо їхнього досягнення в найкоротші строки» – зазначив очільник Київщини у своєму виступі. Також Олександр Терещук висловив подяку Дружині Президента України Марині Порошенко за розвиток інклюзивної освіти на Київщині.

За матеріалами Київської обласної державної адміністрації

Переглядів: 362 | Додав: adminber | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz