КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Березанська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 13:55

Головна » Архів матеріалів

У січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка (УНР), а на територіях, що входили до Австро-Угорської імперії, була заснована Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР). У грудні 1918 року лідери обох держав у Фастові підписали передоб’єднувальний договір. 22 січня 1919 року цей договір, що увійшов у історію як „акт злуки” – акт об’єднання українських земель, був обнародуваний у Києві на Софійській площі.
Це державне свято символізує єдність українських земель. І хоча державі тоді не вдалося зберегти цілісність та незалежність, акт злуки став реальним втіленням вікової мрії українців про свою суверенну державу.

Довго український народ боровся за свою державніс ... Читати далі »
Переглядів: 362 | Додав: adminber | Дата: 30.01.2012


Міністерством юстиції України 11 січня 2012 р. за № 27/20340 зареєстровано наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20.12.2011р. за № 1459 про Положення про Всеукраїнський конкурс «Класний керівник року».

Метою конкурсу є сприяння зростанню престижності звання класного керівника, його ролі і статусу як компетентного педагога ХХІ століття у виконанні завдань, покладених Законом України «Про загальну середню освіту» на загальноосвітні навчальні заклади.
Детальніше
Переглядів: 491 | Додав: adminber | Дата: 30.01.2012


12 січня, відбулася зустріч Голови ФПУ Ю.М.Кулика з Прем'єр-міністром України М.Я.Азаровим. Під час зустрічі Прем'єр-міністр підтримав ініціативу профспілок оголосити 2012 рік роком соціальної справедливості.

"Уряд серйозно працює над проблемою надмірного розриву і дуже сильного розшарування доходів населення, особливо за останні 20 років. Неуважне ставлення до цієї проблеми призвело до зростання соціального невдоволення. Люди не розуміють, як можуть так серйозно - у десятки разів - відрізнятися доходи громадян. І тому Уряд приймає спеціальні рішення щодо вирівнювання доходів, їх збільшення, і ми розраховуємо на допомогу профспілок, яка дозволить більш справедливо перерозподіляти ... Читати далі »
Переглядів: 347 | Додав: adminber | Дата: 30.01.2012


Хочу звернути увагу на ще один важливий аспект нашої політики. Люди прагнуть справедливості не менше, ніж матеріального достатку. Несправедливість розподілу доходів насправді гальмує економічний розвиток не менше, ніж недоступність кредитів чи дефіцит природних ресурсів.

За 20 років в Україні склалася абсурдна, якщо вдуматися, деформація суспільних відносин: значно збільшився розрив між багатими та бідними, в тому числі в оплаті праці. Це сталося з багатьох причин, в тому числі після горезвісного рішення 2005 року, коли в 10 разів підвищилася зарплата чиновників високого рангу, народних депутатів, суддів. У результаті зарплата лікаря, наприклад, стала майже в 20 разів менше, ніж ... Читати далі »
Переглядів: 358 | Додав: adminber | Дата: 12.01.2012


З 1 січня 2012 року у зв’язку з прийняттям Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік” поетапно будуть підвищуватися пенсійні виплати, розмір яких залежить від величини прожиткового мінімуму: це доплати до пенсій, розміри яких менше прожиткового мінімуму, розміри підвищень до пенсій ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, додаткова пенсія особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, державна соціальна допомога на догляд, розміри надбавок до пенсій донорам, розміри пенсійних виплат шахтарям (див. Додаток).

Перерахунок зазначених виплат здійснюється автоматично за матеріалами пенсійних справ і виплата пенсій у нових розмірах буде проводитись ... Читати далі »
Переглядів: 401 | Додав: adminber | Дата: 12.01.2012


У відповідь на депутатський запит народного депутата України Дем’янчук В.О. стосовно неналежного фінансового забезпечення вимог працівників бюджетної сфери на оплату праці відповідно до норм національного законодавства ФПУ надіслала офіційного листа наступного змісту:


«Шановна Вікторіє Олександрівно!

Федерацією профспілок України розглянуто депутатський запит щодо фінансового незабезпечення вимог працівників бюджетної сфери на оплату праці відповідно до норм національного законодавства. ФПУ поділяє Вашу стурбованість ситуацією, що склалася із соціально-економічним захистом понад 4 млн. працівників бюджетної сфери.

Детальніш
Переглядів: 450 | Додав: adminber | Дата: 04.01.2012


Спільним представницьким органом всеукраїнських профспілок та профоб’єднань опрацьовано проект постанови Кабінету Міністрів України "Про проект бюджету Пенсійного фонду України на 2012 рік».

Як і у попередні роки, до проекту бюджету Фонду не надано необхідних розрахунків по кожній з статей доходів та видатків, що не дає можливості здійснити глибокий аналіз бюджету та надати конкретні пропозиції.

Проектом постанови пропонується змінити у 2012 році розміри відшкодування виплати пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» за рахунок Пенсійного фонду та з Державного бюджету України. Так, ... Читати далі »
Переглядів: 427 | Додав: adminber | Дата: 04.01.2012

                                                                                     ДОРОГІ ДРУЗІ! 

     ПРИЙМІТЬ НАЙЩИРІШІ ВІТАННЯ З НОВОРІЧНИМИ СВЯТАМИ

     ХАЙ НОВИЙ РІК ДОБРОБУТ ВАШ ПОКРАЩИТЬ,

     ЩОБ ЗАПОВІТНІ ВТІЛЮВАЛИСЬ МРІЇ.

     ХАЙ ВСЕ В РОДИНАХ БУДЕ ЯКНАЙКРАЩЕ.

     ЗДІЙСНЯТЬСЯ СПОДІВАННЯ ВСІ Й НАДІЇ.

     ЕНЕРГІЇ, Й ЗДОРОВ'Я ВАМ  М ... Читати далі »

Переглядів: 415 | Додав: adminber | Дата: 04.01.2012


Сьогодні, 08:57

Профспілкові організації України висловлюють свою стурбованість труднощами, що виникають у зв'язку із застосуванням Закону України "Про захист персональних даних". Практика засвідчила наявність в ньому прогалин, які унеможливлюють безумовне виконання норм, що може спричинити безпідставне притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності посадових осіб володільців баз персональних даних, якими є також профспілкові організації всіх рівнів.

Так, Законом України "Про захист персональних даних" не сформульовано мету обробки персональних даних, в багатьох нормах він має відсилочний характер на інші нормативно-правові акти, які ще не прийняті; відсут ... Читати далі »
Переглядів: 435 | Додав: adminber | Дата: 27.12.2011


Сьогодні, 08:55

Законодавство про захист персональних даних не містить норм щодо автоматичної відповідальності суб‘єктів, які до 1 січня 2012 року не зареєстрували бази персональних даних.

На цьому було наголошено у ході прес-конференції в Міністерстві юстиції України, яка відбулася 23 грудня за участю першого заступника Голови Державної служби України з питань захисту персональних даних Лілії Олексюк та директора Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції Олени Зеркаль.

Як наголосила представник Мін‘юсту, таке уявлення сформувалося виключно на чутках та незнанні норм законодавства.



Детальніше
Переглядів: 350 | Додав: adminber | Дата: 27.12.2011

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 55 56 »
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz