КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Березанська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:26

Головна » 2016 » Січень » 12
Уряд затвердив перелік кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників та порядок їх присвоєння. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2015 р. № 1109. Перелік кваліфікаційних категорій і педагогічних звань, порядок їх присвоєння затверджені відповідно до частини четвертої статті 54 Закону України «Про освіту» та частини восьмої статті 55 Закону України «Про вищу освіту». Варто зазначити, що відповідно до частини 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону Україну «Про вищу освіту» вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста (повна вища освіта) після набрання чинності цим законом прирівнюється до вищої освіти ступеня магіс ... Читати далі »
Переглядів: 354 | Додав: adminber | Дата: 12.01.2016

Нове дослідження, проведене вченими Лондонського університету, підтверджує, що канікули на різдвяні свята відіграють важливу роль у попередженні виснаження вчителів, не дозволяють їм «перегоріти» на роботі. Згідно з дослідженням, такі перерви в шкільному календарі мають життєво важливе значення для відновлення емоційного стану, енергетичних ресурсів і психологічного здоров'я вчителів. Дослідження проводили доктор Пол Флаксман і Соня Кармішель у тісній співпраці з «Партнерством на підтримку освіти». У рамках дослідження близько сотні вчителів із різних шкіл по всій Великобританії заповнювали невеликі анкети в кінці кожного тижня протягом двох місяців у період до, під час та після двотижне ... Читати далі »
Переглядів: 354 | Додав: adminber | Дата: 12.01.2016

24 грудня 2015 року Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році. Серед іншого передбачається встановлення єдиної базової ставки ПДФО у розмірі 18% (замість двох діючих ставок 15% і 20%); для дивідендів залишається ставка в розмірі 5%. Заплановано звільнення від оподаткування сум, прощених (анульованих) кредитором за іпотечними кредитами в іноземній валюті. Змінами до Закону про ЄСВ передбачається встановлення єдиної ставки ЄСВ у розмірі 22%; підвищення максимальної величини бази нарахування ЄСВ з 17 до 25 мінімальних місячних заробітних плат; скасування ЄСВ з заробітної п ... Читати далі »
Переглядів: 354 | Додав: adminber | Дата: 12.01.2016

5 січня регіональні центри оцінювання якості освіти розпочали реєстрацію осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні. Головною метою проведення пробного тестування є відтворення умов проведення основної сесії ЗНО, що сприятиме підготовці майбутніх абітурієнтів до участі у тестуванні. Оскільки метою пробного ЗНО є ознайомлення майбутніх абітурієнтів з процедурою проведення тестування, воно буде проведено з дотриманням процедур і технології проведення ЗНО-2016. Пробне зовнішнє оцінювання проводиться тільки для зареєстрованих на нього осіб. Реєстрація на пробне ЗНО 2016 року триватиме до 30 січня 2016 року. Вартість складання одного пробного тесту ста ... Читати далі »
Переглядів: 331 | Додав: adminber | Дата: 12.01.2016

«Ураховуючи важливість забезпечення одержання особами, застрахованими у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, та їх дітьми профілактичних соціальних послуг, Прем’єр-міністру України А.П.Яценюку запропоновано вжити заходів для всебічного та ґрунтовного опрацювання центральними органами виконавчої влади питання щодо визначення ефективних механізмів державної підтримки надання відповідних послуг і за підсумками проведеної роботи ухвалити необхідні рішення». Про це говориться у відповіді Президента України Петра Порошенка на профспілкову електронну петицію «Відновити оплату санаторно-курортних путівок для працюючих за рахунок коштів соціального страхування». Нагадаємо ... Читати далі »
Переглядів: 298 | Додав: adminber | Дата: 12.01.2016

Згідно з прийнятим парламентом законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)" обласні державні адміністрації мають затвердити плани створення освітніх округів та об’єднання навчальних закладів, а також забезпечити скорочення кількості технічного та адміністративного персоналу шкіл. Про це йдеться в аналізі бюджетного законодавства, проведеного експертами Аналітичного центру Cedos. Зокрема, Прикінцевими положеннями закону №3628 передбачено, що школи (окрім початкових), у яких навчається менше 25 учнів, не фінансуватимуться з коштів освітньої субвенції. У новій версії проекту ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: adminber | Дата: 12.01.2016

Проект Державного бюджету на 2016 рік викликав у Верховній Раді досить бурхливу реакцію депутатів. Зокрема, його освітня частина після обговорення у профільному Комітеті ВР з питань освіти і науки не знайшла підтримки - проект було вирішено відправити в уряд на доопрацювання. Другу версію бюджету в ніч на 25 грудня депутати все ж затвердили разом із пакетом супроводжуючих змін у Бюджетний кодекс і соціальне законодавство. Аналіз того, як був доопрацьований бюджет і що чекає на освіту і науку наступного року від експертів Аналітичного центру Cedos Ірини Когут і Єгора Стадного. Середня освіта: повільне зростання Освітня субвенція, з якої, власне, фінансуються школи, з минулого тижня зросла щ ... Читати далі »
Переглядів: 356 | Додав: adminber | Дата: 12.01.2016

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz