КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Березанська міська організація
Меню сайту

Block title
Block content

Форма входу


Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 04:35

Головна » 2015 » Листопад » 05
У зв’язку з ліквідацією Законом України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці” від 28.12.2014 р. № 77-VІІІ фінансування за рахунок коштів соціального страхування придбання санаторно-курортних путівок, часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв та дитячого оздоровлення Федерація профспілок України виступила з вимогами до Уряду щодо невідкладного поновлення цих важливих профілактичних соціальних послуг. Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Денісова Л.Л., а також Єфрем ... Читати далі »
Переглядів: 320 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

3 листопада п.р. Верховна Рада України прийняла в цілому Закон про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (реєстр. №2775) щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації, що дозволить завершити роботу над створенням об’єднаного Фонду соціального страхування України. Проблема полягала в тому, що для здійснення реорганізації фондів соціального страхування шляхом їх злиття уповноважені органи цих фондів повинні прийняти рішення про припинення та утворити відповідні комісії. Така процедура визначена Законом України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”. Водночас виконавчі дирекц ... Читати далі »
Переглядів: 307 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

29 жовтня 2015 року у Києві відбувся X пленум ЦК Профспілки працівників освіти і науки України. Засідання вели члени Бюро президії на чолі з Головою Профспілки Георгієм Трухановим. Метою засідання стали обговорення проектів основних документів VІII з’їзду Профспілки, стану його підготовки та зміни у складі керівних виборних органів Профспілки. Із доповідями з окреслених питань виступили заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко та голова мандатної комісії, голова Київської обласної ради Анатолій Цикалюк. Голова Профспілки Георгій Труханов акцентував увагу делегатів на першочергових завданнях, які сьогодні постають перед освітянською організацію у зв’язку з реформуванням галузі та новим ... Читати далі »
Переглядів: 302 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

Федерація профспілок України та всеукраїнські профспілки працівників бюджетної сфери вкрай стурбовані черговими намірами Уряду зекономити бюджетні кошти за рахунок працівників бюджетної сфери. У з в’язку з цим направили спільний лист на ім’я Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка та до Кабінету Міністрів України щодо не допущення поповнення армії безробітних представниками однієї з найбільш освіченої частини суспільства, подальшого зубожіння працівників бюджетної сфери та порушення їх трудових прав. У листі, зокрема, наголошується, що позбавлення громадян можливості заробляти собі на життя суперечить загальним конституційним засадам демократичної, соціальної, правової держави, якою є Укра ... Читати далі »
Переглядів: 302 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

Крівників загальноосвітніх навчальних закладів призначатимуть на посади за конкурсом. Кабінет Міністрів прийняв постанову від 13 жовтня 2015 р. № 827 «Про затвердження Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності». Визначено, що керівником навчального закладу може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою та має вищу педагогічну освіту на рівні спеціаліста або магістра, стаж педагогічної роботи не менше трьох років, високі моральні якості та стан здоров’я, що дозволяє виконувати професійні обов’язки. Призначення керівників навчальних закладів здійснюється МОН, іншими центральними органами виконавчої влади ... Читати далі »
Переглядів: 299 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

Верховна Рада України вже у листопаді може розглянути новий закон "Про освіту", який має покласти початок реформування української школи, а також вплинути на усіх учасників освітнього процесу. Пропонуємо читачу найбільш актуальні положення законопроекту, що стосуються питань середньої освіти. Отже, закон, у разі його прийняття набере чинності з 1 січня 2016 року. Однією з найбільш обговорюваних у суспільстві змін є перехід України на 12-річну школу. Передбачається, що після ухвалення закону, початкова освіта триватиме 5 років, базова середня освіта здобуватиметься впродовж 4 років, а здобуття профільної середньої освіти триватиме 3 роки. Навчання учнів за програмами дванадцятирічної повної ... Читати далі »
Переглядів: 312 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

Зменшення державних надходжень внаслідок впровадження податкової реформи потребуватиме скорочення державних видатків. У групу ризику можуть потрапити сфери соціального забезпечення, медицини та освіти. Про це під йшлося на прес-конференції міністра фінансів Наталії Яресько, що відбулася у прес-центрі Кабінету Міністрів України. "Ні закон, ні проста логіка не дозволяє пропонувати зменшення надходжень, і не пропонувати одночасно зменшення видатків", - заявила міністр фінансів. "Згідно з оновленими оцінками, модель податкової реформи передбачає зменшення державних надходжень на додаткові 60 млрд грн. Відповідно, приблизно на таку саме суму – близько 60 млрд грн - нам потрібно зменшити і ріве ... Читати далі »
Переглядів: 292 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

Профспілка працівників освіти і науки України у своїй заяві висловлює глибоку стурбованість у зв’язку з антиконституційними заявами посадових осіб держави щодо намірів звільнення з роботи учителів – пенсіонерів. Тож зважаючи, що у денних загальноосвітніх навчальних закладах працює близько 418 тисяч учителів, серед яких 16% пенсійного віку, може бути звільнено понад 66 тисяч таких працівників, а однорічні контракти будуть укладені лише з деякими з них. У заяві, зокрема, вказано, що такі підходи профільного міністерства до вирішення фінансових проблем освіти, зокрема за рахунок працюючих пенсіонерів-учителів, найбільш досвідченої частини педагогів, які через низькі заробітки отримують мізер ... Читати далі »
Переглядів: 303 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

З учителями пенсійного віку укладатимуть однорічні контракти та продовжуватимуть їх у разі необхідності. Про це сказала на брифінгу в Укрінформі перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун, - повідомляє Експрес. "На сьогодні найважливішим завданням, що перед нами стоїть і передбачається пакетом змін до законодавства, першим етапом переведення на контракт буде переведення на однорічний контракт осіб пенсійного віку", - сказала Совсун. На практиці, за її словами, це означатиме, що перевага надаватиметься вчителям непенсійного віку. "Якщо залишатимуться години, вільна ставка, потреба в додаткових викладачах, то щороку буде поновлюватися контракт з учителем пенсійного віку", - зазна ... Читати далі »
Переглядів: 300 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

На веб-сайті офіційного Інтернет-представництва Президента України оприлюднено електронну петицію «ПРО НАДБАВКУ ЗА ПРЕСТИЖНІСТЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАЦІ», ініціатором якої є Тернопільська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України. Як відомо, Постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 року № 88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року №373» погіршила умови оплати праці педагогів, оскільки гнучкий розмір до 20 % в умовах неоднакового фінансового забезпечення місцевих бюджетів призвів до того, що обмеження «до» дає можливість місцевим керівникам припиняти виплату надбавки або ж виплачувати її у мізерному розмірі. Ц ... Читати далі »
Переглядів: 283 | Додав: adminber | Дата: 05.11.2015

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz